BEFSZTYK MARIA STUART

Befsztyk „Maria Stuart”. Składniki i przygotowanie: 40 dkg polędwicy wolowej (środkowa część), tłuszcz, 10 dkg pieczarek, 5 dkg pasztetu, 10 dkg kury pieczonej bez kości, ciasto francuskie, 1/2 jaja, 2-3 dkg sera żółtego, sól i pieprz do smaku. Befsztyki przygotować i usmażyć jak poprzednio. Po usmażeniu wyciąć w befsztykach środki. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, połączyć z pasztetem i drobno pokrajanym mięsem, doprawić do smaku, napełnić nimi befsztyki. Następnie befsztyki zawinąć w rozwałkowane ciasto francuskie, posmarować rozmąconym jajkiem, posypać startym serem i upiec w gorącym piekarniku.Podawać z krokietami z ziemniaków, kalafiorem, zieloną sałatą, fasolką szparagową.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone