BUDYŃ Z GRZYBÓW SUSZONYCH

Budyń z grzybów suszonych 10 dkg grzybów suszonych, 5 dkg migdałów, 4 jaja, natka pietruszki, 5 dkg bułki tartej, sól i pieprz do smaku, tłuszcz i bułka tarta do formy. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, wyjąć z wywaru i zemleć. Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, zetrzeć, wymieszać jz grzybami, żółtkami, posiekaną natką pietruszki oraz ubitą na  sztywno pianą z białek przesypując bułką tartą, doprawić do sma­ku. Następnie przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej  bułką tartą formy, szczelnie zamknąć i gotować około 50 minut  w kąpieli wodnej. Po ugotowaniu wyjąć z formy na półmisek i polać sosem pomidorowym.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone