Dietetyczna zupka

By przyrządzić pyszną dietetyczną zupę z sałaty i z rozmarynem, powinniśmy przygotować, takie składniki, jak: dwie główki sałaty, pół pęczka rzodkiewek, dwie łyżki masła, 1 mała cebula, dwie łyżki ryżu, cztery łyżki groszku zielonego, sól, 6 szklanek bulionu warzywnego, sok z cytryny, rozmaryn, pieprz ziołowy, szczypiorek suszony. Sposób przygotowania jest bardzo prosty, i zajmie nam około 20 minut. Ryż gotujemy na sypko, w dużym garnku na maśle podsmażony drobno posiekaną cebulę i starte na tarce rzodkiewki, po chwili dodajemy pokrojoną w paski sałatę. Całość dusimy około pięciu minut. Zalewamy wywarem, dodajemy łyżeczkę koncentratu pomidorowego, łyżkę rozmarynu, sól i odrobinę pieprzu ziołowego. Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy około 10 minut na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania potrawy dorzucamy do naszej zupy zielony groszek. Następnie całość przyprawiamy sokiem z cytryny i posypujemy suszonym szczypiorkiem. Zupę podajemy z ryżem, możemy jednak ryż zastąpić ptysiowym groszkiem, który bardzo smakuje – zwłaszcza dzieciom.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

© Wszelkie prawa zastrzeżone