Dorsz w tygrysim mleku

Dorsz w tygrysim mleku to idealna przekąska i świetny pomysł na kolację. Jest bardzo prosta do zrobienia. Gdy chcesz ją zrobić będziesz potrzebować przede wszystkim kilogram dorsza, pół papryki chili, jedną czerwoną cebulę, jedną czerwona paprykę, pęczek natki kolędry, dwie duże cytryny, trzy łyżki oliwy z oliwek, sól i miąższ z pomidora. Jest prosta do wykonania. Surową rybę pokrój w kostkę, posól i zalej sokiem z cytryn. Następnie dodawaj po kolei składniki. Miedzy innymi posiekaną paprykę, cebulę i kolendrę. Możesz tez dodać miąższ z pomidora. Na końcu polej oliwa z oliwek i wszystko wymieszaj. Tak przygotowane składniki powinny się marynować minimum godzinę. Surowa ryba pod wpływem kwasów z cytryny zyskuje jędrność. Sok, który puszczają wszystkie składniki, z pikantną nuta chili nazywane są właśnie sokiem z tygrysa, Gdy danie się już zamarynuje możesz je poddać z kolbą gotowanej kukurydzy. Czas przygotowania tego dania wynosi około 20 minut plus ta godzinne marynowanie się składników. Możesz śmiało polecić ją swoim znajomym, którzy specjalizują się w podobnych smakach.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

© Wszelkie prawa zastrzeżone