GICZE CIELĘCE A’LA DOBRA GOSPODYNI

Gicze cielęce „a la dobra gospodyni” Składniki potrzebne do potrawy i przygotowanie: 2 gicze cielęce, 2 dkg mąki, tłuszcz, 8 dkg cebuli,25 dkg pieczarek, 150 ml śmietany, natka pietruszki, sól i curry do smaku.Gicze umyć, natrzeć przyprawami, posypać mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i piec polewając wytwo­rzonym sosem. Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć, dodać do giczy pod koniec pieczenia razem ze śmietaną i przyprawami. Miękkie mięso wyjąć, usunąć kości, mięso włożyć ponownie do sosu, chwilę poddusić i doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone