GULASZ FLORYDA

Gulasz „Floryda” 50 dkg wołowiny bez kości (łopatka, pręga, szponder, krzyżowa), 2 dkg mąki, tłuszcz, 4 dkg migdałów,15 dkg pieczarek, 2 dkg koncentratu pomidorowego, łyżka kakao, sól, pieprz, papryka mielona i cynamon do smaku.Mięso umyć, wyżyłować, pokrajać w dość dużą kostkę, posypać przyprawami i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Migdały sparzyć, obrać ze skórki. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, dodać do mięsa pod koniec duszenia razem z posie­kanymi migdałami, koncentratem pomidorowym, kakao, przy­prawami oraz pozostałą mąką wymieszaną z małą ilością zimnej wody, doprawić do smaku.Podawać z ryżem, zieloną sałatą.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone