INNE ZAPRAWY

Zaprawa do baraniny i dziczyzny:10 dkg cebuli, 250 ml octu, 250 ml piwa jasnego, sól, pieprz, jałowiec, goździki, imbir i czosnek do sma­ku. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, zalać octem, zagoto­wać, wystudzić, połączyć z piwem i przyprawami, obłożyć nią mięso ; i pozostawić na 24 godziny. Zaprawa do mięs pieczonych na ruszcie:250 ml białego wytrawnego s wina, 50 ml oliwy, natka pietruszki, sól, pieprz, tymianek i sok cytrynowy do smaku. Wino połączyc z oliwą, posiekaną natką pie­truszki i przyprawami, zalać nim kotlety, befsztyki, rostbef itp., pozostawić na kilka godzin.Zaprawa do mięsa po amatorsku:15 dkg papryki konserwowej, 250 ml czerwonego wytrawnego wina, zalewa z papryki, sól, cukier. i goździki do smaku. Paprykę zemleć, połączyć z winem, zalewą z papryki i przyprawami, zalać mięso i pozostawić na 24 godziny.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone