JAJA ADA

Jaja „Ada”5 dkg grzybów suszonych, 8 jaj ugotowanych na twardo, 10 dkg parówek cienkich, tłuszcz do naczynia,2 dkg masła lub margaryny do zasmażki, 2 dkg mąki, 250 ml mleka, żółtko, 4 dkg ketchupu, sól i gałka muszkatołowa do smaku.Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i pokrajać w paseczki. Jaja przekrajać na pół, wyjąć żółtka, zemleć razem z parówkami obra­nymi z osłonek, doprawić do smaku, napełnić białka, ułożyć w na­czyniu wysmarowanym tłuszczem, posypać grzybami. Masło roz­grzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić zimnym mlekiem szybko mieszając trzepaczką, zagotować i goto­wać kilka minut. Potem połączyć z żółtkami, doprawić, polać jaja, skropić ketchupem i zapiec.Podawać z ryżem i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone