JAJA A’LA CADILLAC

Jaja „a la Cadillac”10 dkg parówek cienkich, 6 dkg pieczarek, tłuszcz, 4 jaja ugotowane na twardo, tłuszcz do naczynia, 6 dkg cebuli, 25 dkg mózgu, 10 ml śmietany, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku.Parówki obrać z osłonek. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć. Jaja przekrajać na pół, wyjąć żółtka uważając aby i nie uszkodzić białek. Żółtka zemleć razem z parówkami i pieczarkami, doprawić do smaku, napełnić białka, ułożyć w naczyniu wysmarowanym tłuszczem. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać,  podsmażyć, dodać obrany z błon, opłukany i posiekany mózg,  smażyć 5 minut ciągle mieszając. Następnie połączyć ze śmietaną  i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku i zalać jaja, zapiec.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone