JAJA A;LA DOBRA GOSPODYNI I A’LA PERIGUEUX

Jaja „a la Perigueux”5 dkg grzybów suszonych, 8 jaj ugotowanych na twardo, tłuszcz do naczynia, 5 dkg szyjek rakowych,10 dkg ketchupu, 2 dkg kawioru, 5 dkg sera żółtego, sól i  pieprz do smaku.Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i pokrajać w paseczki. Jaja  przekrajać na pół, wyjąć żółtka uważając aby nie uszkodzić białek. Żółtka przetrzeć przez sito, wymieszać z grzybami, doprawić do I smaku, napełnić białka, ułożyć w naczyniu wysmarowanym tłuszczem, obłożyć szyjkami rakowymi, polać ketchupem wymieszanym z kawiorem, posypać startym serem i zapiec.Podawać z ryżem i surówkami.Jaja „a la dobra gospodyni”20 dkg pieczarek, tłuszcz, 8 jaj ugotowanych na twardo,tłuszcz do naczynia, 5 dkg koncentratu pomidorowego,50 ml białego wytrawnego wina, 5 dkg sera żółtego, sól, pieprz i curry do smaku.Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wystudzić,Jaja przekrajać na pół, wyjąć żółtka, posiekać, połączyć z pieczarkami, doprawić, napełnić białka. Następnie ułożyć w naczyniu wy­smarowanym tłuszczem, polać koncentratem pomidorowym wymieszanym z winem, posypać serem i przyprawami, zapiec.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone