JAJA A’LA MILANAISE

Jaja „a la Milanaise”. Składniki i przygotowanie; 10 dkg pieczarek, tłuszcz, 4 jaja ugotowane na twardo, natka pietruszki, 40 dkg włoszczyzny bez kapusty, 5 dkg ketchupu, 10 dkg sera żółtego, sól, pieprz i papryka mielona do smaku. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć. Jaja prze­krajać na pół, wyjąć żółtka tak, aby nie uszkodzić białek. Żółtka przetrzeć przez sito, połączyć z pieczarkami i posiekaną natką pie- , truszki, doprawić do smaku, napełnić białka. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paseczki, podsmażyć, skropić wodą i du­sić do miękkości, doprawić. Jaja ułożyć na warzywach, połać ket­chupem, posypać startym serem i zapiec.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone