JAJA A’LA RZEŹNIK I JAJA DUCHESSE

Jaja „a la rzeźnik”5 dkg grzybów suszonych, 5 dkg migdałów, 325 dkg pomidorów, 8 jaj ugotowanych na twardo, tłuszcz do naczynia, 150 ml śmietany, 5 dkg sera żółtego, sól, pieprz i curry do smaku.Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, pokrajać w paseczki. Migdały j sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, posiekać. Pomidory umyć,; pokrajać w cząstki. Jaja przekrajać na pół, ułożyć w naczyniu wysmarowanym tłuszczem, obłożyć pomidorami, posypać grzybami i i migdałami, polać doprawioną śmietaną, posypać startym serem, i zapiec.  Podawać z ziemniakami i surówkami. Jaja „Duchesse”5 dkg grzybów suszonych, 250 ml czerwonego I wytrawnego wina, 10 dkg koncentratu pomidorowego, 1-2 żółtka, 8 jaj, 10 dkg sera żółtego, tłuszcz do naczynia, sól, pieprz i cukier do smaku, ocet.Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, pokrajać w paseczki, połączyć I z winem i koncentratem pomidorowym, gotować kilka minut. Następnie wymieszać z żółtkami, doprawić do smaku. Jaja przy- ; gotować jak jaja la Parmentier”, włożyć do przygotowanego I wina, posypać startym serem i zapiec, i Podawać z ziemniakami drążonymi i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone