JAJA FASZEROWANE „EKSCELENCJA”

Jaja faszerowane „Ekscelencja” .Składniki i przygotowanie: 2 dkg grzybów suszonych, 8 jaj ugotowanych na twardo, 2 dkg ketchupu, żółtko, 2 dkg kaparów, 4 dkg łososia wędzonego, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku, bułka tarta, tłuszcz do smażenia. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, wyjąć z wywaru, zemleć. Ugo­towane jaja wystudzić, przekrajać wzdłuż na połówki uważając aby nie uszkodzić skorupek, wyjąć zawartość. Jaja posiekać, połą­czyć z grzybami, ketchupem, żółtkiem, opłukanymi kaparami, po­krajanym w paseczki łososiem i posiekaną natką pietruszki, do­prawić do smaku. Następnie przełożyć do skorupek, posypać bułką tartą przyciskając ręką, włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz, zrumie­nić.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone