JAJA FASZEROWANE PO KARPACKU I GENEWSKU

Jaja faszerowane po genewsku 2 dkg grzybów suszonych, 8 jaj ugotowanych na twardo, puszka korków anchois, 3 dkg sera żółtego, sól, pieprz i czosnek do smaku, bułka tarta, tłuszcz do smażenia. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, wyjąć z wywaru drobno po­siekać. Ugotowane jaja wystudzić, przekrajać wzdłuż na połówki uważając aby nie uszkodzić skorupek, wyjąć zawartość, posiekać razem z korkami, połączyć z grzybami i startym serem, doprawić do smaku. Następnie napełnić skorupki, posypać bułką tartą przy­ciskając ręką, włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz, zrumienić. Jaja faszerowane po karpacku 2 dkg grzybów suszonych, 8 jaj ugotowanych na twardo, 5 dkg kury pieczonej bez kości, 2 dkg koncentratu pomidorowego, żółtko, sól i pieprz do smaku, bułka tarta i tłuszcz do smażenia.Grzyby umyć, namoczyć, ugotować. Ugotowane jaja wystudzić, przekrajać wzdłuż na połówki, wyjąć jaja, zemleć razem z mięsem i grzybami, wymieszać z koncentratem pomidorowym i żółtkiem, doprawić do smaku. Następnie napełnić skorupki, posypać bułką tartą przyciskając ręką, włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz, zrumie­nić.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone