JAJA NADZIEWANE PO SZLACHECKU

Jaja nadziewane po szlachecku 4 jaja ugotowane na twardo, 8 dkg pieczarek, tłuszcz, 5 dkg pasztetu z drobiu, 5 dkg ugotowanej marchwi, 10 dkg ugotowanych ziemniaków, 5 dkg ogórków kwaszonych, 5 dkg groszku konserwowego,2 dkg fasolki konserwowej, 5 dkg majonezu, sół i pieprz do smaku, zielona sałata, 5 dkg ketchupu. Jaja przekrajać na pół, wyjąć żółtka uważając aby nie uszkodzić białek. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wystudzić, połączyć z pasztetem i przetartymi przez sito żółtkami, doprawić do smaku, napełnić nimi białka. Marchew, ziemniaki i obrane ogórki pokrajać w kostkę, połączyć z groszkiem, fasolką i majonezem, doprawić do smaku, rozłożyć na półmisku wyłożo­nym zieloną sałatą, położyć przygotowane jaja i polać ketchupem.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone