JAJA NADZIEWANE „REGINA”

Jaja nadziewane „Regina” 4 dkg grzybów marynowanych, 3 dkg ogórków konserwowych, 4 jaja ugotowane na twardo, 4 dkg majonezu, 2 dkg kaparów, szczypiorek, sól, pieprz i’ cukier do smaku, zielona sałata, pomidor.Grzybki i ogórki drobno posiekać. Jaja przekrajać na pół, wyjąć żółtka uważając aby nie uszkodzić białek. Żółtka przetrzeć przez sito, połączyć z majonezem, ogórkami, grzybkami, opłukanymi kaparami i szczypiorkiem, doprawić, napełnić białka, ułożyć na półmisku wyłożonym sałatą, udekorować cząstkami pomidora. Jaja „a la Pompadour”10 dkg pieczarek, tłuszcz, 20 dkg ugotowanego ryżu, 2 dkg ketchupu, 3 dkg majonezu, pęczek koperku,8 cienkich plastrów łososia, 4 jaja ugotowane na twardo, zielona sałata, sól i pieprz do smaku, 2 dkg kawioru.Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wystudzić, połączyć z ryżem, ketchupem, majonezem i posiekanym koperkiem, doprawić je do smaku, uformować 8 gałek, owinąć plastrami ło­sosia, ułożyć na półmisku wyłożonym zieloną sałatą, na wierzch położyć połówki jaj z kawiorem, udekorować.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone