JAJA PO BIAŁORUSKU,PO CELESTYŃSKU

Jaja po białorusku 5 dkg grzybów suszonych, 8 jaj ugotowanych na twardo, : 8 dkg cebuli, tłuszcz, tłuszcz do naczynia,250 ml śmietany, sól i pieprz do smaku.Grzyby umyć, namoczyć, ugotować. Jaja przekrajać na pół, wyjąć żółtka uważając aby nie uszkodzić białek. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć. Grzyby zemleć razem z żółtkami, po­łączyć z cebulą, doprawić do smaku, napełnić „szprycką” białka Następnie ułożyć w naczyniu wysmarowanym tłuszczem, polać doprawioną śmietaną, zapiec.Podawać z surówkami. Jaja po celestyńsku, 10 dkg cebuli, 40 dkg kurek, tłuszcz, natka pietruszki,8 jaj ugotowanych na twardo, tłuszcz do naczynia 5 dkg migdałów, 10 dkg ketchupu, sól i pieprz do smaku.Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać. Kurki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki i smażyć około 20 minut często mieszając. Pod koniec smażenia dodać cebulę. Następnie wymieszać z posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku, obłożyć połówki jaj  ułożonych w naczyniu wysmarowanym tłuszczem. Posypać jaja startymi migdałami, skropić ketchupem i zapiec.Podawać z ziemniakami i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone