JAJA PO KARDYNALSKU

Jaja po kardynalsku. Składniki i przygotowanie potrawy. 2 dkg tłuszczu, 2 dkg mąki, 250 ml rosołu, 10 dkg pieczarek, tłuszcz, 10 dkg szyjek rakowych,100 ml śmietany, pęczek koperku, sól i curry do smaku, 8 jaj, 5 dkg sera żółtego, ocet. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, roz­prowadzić zimnym rosołem szybko mieszając trzepaczką, zagoto­wać. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, po­łączyć z sosem, szyjkami rakowymi, śmietaną i posiekanym koper­kiem, doprawić do smaku. Jaja ugotować jak jaja „a la Parmentier”, włożyć do sosu, posypać startym serem i zapiec w gorącym piekar­niku. Podawać z ryżem i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone