JAJA PO WŁOSKU

Jaja po włosku 30 dkg pomidorów, 10 dkg pieczarek, tłuszcz, 2 dkg mąki, 250 ml rosołu, 50 ml śmietany, sól, pieprz i majeranek do smaku, 50 dkg ugotowanego makaronu domowego, 3 dkg tłuszczu do makaronu,8 jaj, tłuszcz do naczynia, ocet. Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, posypać mąką, zasmażyć, rozprowadzić zimnym rosołem szybko mieszając trzepaczką, zagotować, wlać śmietanę, doprawić do sma­ku. Makaron połączyć z tłuszczem, przełożyć do naczynia wysma­rowanego tłuszczem. Jaja ugotować jak jaja „k la Parmentier”, ułożyć na makaronie, obłożyć pomidorami, polać sosem i zapiec w gorącym piekarniku. Podawać z surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone