JAJA SADZONE

Jaja sadzone „Lukulus” 15 dkg pieczarek, tłuszcz, tłuszcz do naczynia, 8 jaj, puszka sardynek, sól, pieprz i curry do smaku,8 dkg sera żółtego.Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, doprawić. Następnie przełożyć do naczyń jednoporcjowych wysmarowanych tłuszczem, wbić umyte jaja, obłożyć rozdrobnionymi sardynkami, posypać przyprawami i startym serem, piec w gorącym piekarniku aż białko się zetnie.Jaja sadzone po litewsku 4 dkg grzybów suszonych, 10 dkg szynki lub kiełbasy, 150 ml śmietany, 2 dkg koncentratu pomidorowego, tłuszcz do naczynia, 8 jaj, sól i pieprz do smaku.Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, wyjąć z wywaru i zemleć ra­zem z szynką, połączyć ze śmietaną i koncentratem pomidorowym, doprawić do smaku. Następnie przełożyć do naczyń jednoporcjo­wych wysmarowanych tłuszczem, wbić ostrożnie umyte jaja i piec w gorącym piekarniku, aż białko się zetnie.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone