JAJECZNICA PO MAZURSKU I WROCŁAWSKU

Jajecznica po mazursku 20 dkg kurek, 7 dkg cebuli, 8 dkg boczku wędzonego,8 jaj, 25 ml śmietany, sół, pieprz i czosnek do smaku.Kurki oczyścić, umyć, pokrajać w paseczki. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać. Boczek pokrajać w kostkę, częściowo stopić,dodać cebulę, podsmażyć, włożyć kurki i smażyć 15 minut ciągle mieszając. Jaja umyć, wybić ze skorupek do naczynia, wymieszać ze śmietaną, wlać do grzybów i smażyć powoli ciągle mieszając, aby równomiernie się ścięły, doprawić do smaku. Jąjecznica po wrocławsku 2 dkg grzybów suszonych, 6-8 dkg sera żółtego, 8 jaj,25 ml mleka, sól i pieprz do smaku, tłuszcz do smażenia.Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, pokrajać w paseczki razem z serem. Jaja umyć, wybić ze skorupek do naczynia, wymieszać z mlekiem, grzybami, serem i przyprawami. Następnie wlać na rozgrzany na patelni tłuszcz i smażyć powoli mieszając aby równo­miernie się ścięły.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone