JAJECZNICA Z PIECZARKAMI,JAJA SADZONE Z GRZYBAMI

Jajecznica z pieczarkami 20 dkg pieczarek, tłuszcz, 8 jaj, 25 ml mleka, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku.Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć. Jaja umyć, wybić ze skorupek do naczynia, połączyć z mlekiem, wlać do pieczarek, smażyć powoli mieszając, aby równomiernie się ścięły. Pod koniec smażenia dodać posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Jaja sadzone z grzybami, 8 dkg cebuli, 1/2 kg grzybów świeżych, tłuszcz,100 ml śmietany, sół i pieprz do smaku, 8 jaj,10 dkg sera żółtego.Cebulę i grzyby oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę. Cebulę pod­smażyć, dodać grzyby i dusić do miękkości częśto mieszając. Pod koniec duszenia wlać śmietanę, doprawić do smaku. Następnie przełożyć do naczyń jednoporcjowych wysmarowanych tłuszczem, wbić umyte jaja, posypać przyprawami i startym serem, piec w go­rącym piekarniku, aż białko się zetnie.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone