KOTLET CIELĘCY PO BURGUNDZKU

Kotlet cielęcy po burgundzku. Składniki i przygotowanie: 60-70 dkg cielęciny z kością (górka), 2 dkg mąki, tłuszcz, 15 dkg cebuli (dymki łub szalotki),15 dkg pieczarek (małych), 5 dkg boczku wędzonego,150 ml czerwonego wytrawnego wina, 3 dkg koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, czosnek do smaku. Kotlety przygotować jak kotlety „Komirowski”, podsmażyć. Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać. Boczek pokrajać w kostkę, częściowo stopić, dodać cebulę i pieczarki oraz posiekany drobno czosnek, podsmażyć, dodać do kotletów, wlać wino wymieszane z koncentratem pomidorowym i przyprawami, dusić 5 minut na małym  ogniu, doprawić do smaku.Podawać z ryżem i zieloną sałatą.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone