KRUSZTADKI PO ADMIRALSKU I BALZAK

Krusztadki „Balzak”. Ciasto: 30 dkg mąki, 15 dkg masła lub margaryny,2 żółtka, sól.Nadzienie: 10 dkg pieczarek, 10 dkg cebuli, tłuszcz, puszka małż, 5 dkg ketchupu, 2 żółtka ugotowane, sól i pieprz do smaku.Pieczarki i cebulę oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, połączyć z rozdrobnionymi małżami, ketchupem oraz przetartymi przez sito żółtkami, doprawić do smaku. Dalej przygotować jak krusztadki „k la Mazarini”. Podawać z surówkami. Krusztadki po admiralsku. Ciasto: 30 dkg mąki, 15 dkg masła łub margaryny,2 żółtka, sól.Nadzienie: 10 dkg pieczarek, tłuszcz, 10 dkg orzechów włoskich bez łupin, puszka tuńczyka, natka pietruszki, żółtko, sól i pieprz do smaku.Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć. Orzechy sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, zetrzeć, połączyć z pieczar­kami, rozdrobnionym tuńczykiem, posiekaną natką pietruszki i żółt­kiem, doprawić do smaku. Dalej przygotować jak krusztadki „k la Mazarini”.Podawać z surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone