KRUSZTADKI PO GENERALSKU I RYCERSKU

Ciasto: 30 dkg mąki, 15 dkg masła lub margaryny,2 żółtka, sól.Nadzienie: 4 dkg grzybów suszonych, 10 dkg szynki | lub kiełbasy krakowskiej parzonej, 25 dkg bananów,4 dkg ketchupu, sól i pieprz do smaku.Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, wyjąć z wywaru i zemleć ra- ; zem z szynką. Banany umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, S rozbić w mikserze, połączyć z przygotowaną masą i ketchupem, do- ; prawić do smaku. Dalej przygotować jak krusztadki „k la Mazarini”. Podawać z surówkami. Krusztadki po rycersku.Ciasto: 30 dkg mąki, 15 dkg masła lub margaryny.2 żółtka, sól.Nadzienie: 8 dkg cebuli, 20 dkg strąków papryki,40 dkg grzybów świeżych, 2 żółtka, sól i pieprz  do smaku.Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, podsmażyć,dodać oczyszczone, opłukane i pokrajane w paseczki grzyby, dusić do miękkości i odparowania, często mieszając. Następnie połączyć z żółtkami, doprawić do smaku. Dalej przygotować jak krusztadki „a la Mazarini”.Podawać z surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone