KULEBIAK Z RYŻEM I GRZYBAMI

Kulebiak z ryżem i grzybami. Składniki i przygotowanie; Ciasto: 2 dkg drożdży, szczypta cukru, około 150 ml mleka, 30 dkg mąki, 2 żółtka, 5 dkg masła lub margaryny, sól, tłuszcz do blachy Nadzienie: 5 dkg grzybów suszonych, 15 dkg ryżu, 2 jaja ugotowane na twardo, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku, jajko do smarowania. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i drobno posiekać. Ryż opłu­kać, zalać dużą ilością wrzącej osolonej wody, ugotować, odcedzic i wymieszać z posiekanymi jajami, grzybami i drobno pokrajaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Dalej przygotować jak ku­lebiak firmowy. Podawać z surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone