Nadziewane cebule jako przystawka?

Nadziewane cebule to idealne danie na przystawkę do obiadu lub na kolację. Jest proste do przyrządzenia. Do jej wykonania będziesz potrzebował przede wszystkim dziesięć cebul, 200 gramów pieczarek, 100 gramów masła, 250 mililitrów brulionu, 300 gramów pomidorów z puszki, 50 gramów żółtego sera, dwa jajka, dwie łyżeczki bułki tartej, sól i pieprz. Zacznij od obrania, ugotowania, ostudzenia i wydrążenia cebuli. Miąższ i pieczarki posiekaj, podsmaż na maśle, do tego wszystkiego dodaj jajka, bułkę tartą, sól i pieprz. Napełnij farszem cebulę. Następnie cebule ułóż w naczyniu żaroodpornym podlej bulionem i pomidorami z puszki. Zapiecz całość w piekarniku w około 20 minut. Czas przygotowania tej potrawy zajmie Ci 40 minut. Jedna porcja zawiera w sobie 350 kalorii. Możesz śmiało polecić tą potrawę swoim znajomym. Jeżeli nie lubisz którychkolwiek warzyw możesz je zamienić innymi. To tak naprawdę wszystko zależy do Ciebie z czym je wypełnisz. Do tego możesz podać bakłażany z dipem, ziemniaki z twarogiem lub papryczki faszerowane papryką, cebulą i mięsem.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

© Wszelkie prawa zastrzeżone