OMLET A’LA ROSSINI

Omlet „a la Rossini”4 jaja, 10 ml śmietany, mleka lub wody, sól, tłuszcz, 4 dkg pieczarek, 8 dkg wątróbek z drobiu, tłuszcz, sól i pieprz do smaku, 3 dkg sera żółtego.Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w plastry, usmażyć razem z pokrajaną wątróbką, doprawić do smaku. Jaja umyć, wybić ze skorupek do naczynia, wlać śmietanę, mleko lub wodę, posolić,wymieszać na jednolitą masę, wlać na patelnię na rozgrzany tłuszcz, smażyć powoli nie mieszając. Gdy się spód podsmaży, nałożyć przy­gotowane nadzienie, zwinąć łopatką oba brzegi do środka. Następ­nie przełożyć na żaroodporny półmisek wysmarowany tłuszczem, posypać startym serem i zapiec.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone