OMLET Z GRZYBAMI, Z PIECZARKAMI

Omlet z grzybami 2 jaja, 20 ml śmietany, mleka lub wody, sól, tłuszcz,15 dkg grzybów świeżych, 4 dkg cebuli, tłuszcz,25 ml śmietany, sól i pieprz do smaku.Grzyby oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć, dodać grzyby, dusić do miękkości często mieszając, pod koniec duszenia dodać śmietanę, doprawić do smaku. Omlet przygotować jak omlet la Rossini”. Gdy się od spodu podsmaży, nałożyć grzyby i zawinąć łopatką oba brzegi do środka. Gotowy omlet przełożyć na ogrzany półmisek i zaraz podawać. Omlet z pieczarkami 2 jaja, 10 ml śmietany, mleka lub wody, sól, tłuszcz,10 dkg pieczarek, tłuszcz, natka pietruszki,sól i pieprz do smaku.Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w plastry, usmażyć, wymie­szać z posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Omlet przy­gotować jak omlet la Rossini”. Gdy się od spodu podsmaży, na­łożyć pieczarki, zawinąć łopatką oba brzegi do środka, ułożyć na ; ogrzanym półmisku lub talerzu i zaraz podawać.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone