OMLET Z RYDZAMI,SUFLET PO HETMAŃSKU

Suflet z sera żółtego po hetmańsku, 10 dkg pieczarek, tłuszcz, 20 dkg sera żółtego,1 dkg szyjek rakowych, 4 jaja, sól i pieprz do smaku,tłuszcz i bułka tarta do formy.Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wymie­szać ze startym serem, posiekanymi szyjkami rakowymi, żółtkami  i ubitą pianą z białek, doprawić do smaku. Następnie przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy, zapiec. Podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika. Omlet z rydzami, 2 jaja, 10 ml śmietany, mleka lub wody, sól, tłuszcz, 15 dkg rydzów, tłuszcz, żółtko, sól i pieprz do smaku.Rydze oczyścić, opłukać, osączyć, odciąć trzony, pokrajać w pasęczki, włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz, usmażyć. Gdy rydze będą i miękkie, połączyć z żółtkiem, doprawić do smaku. Omlet przygotować jak omlet „a la Rossini”. Gdy się od spodu podsmaży, nałożyć rydze, zwinąć łopatką oba brzegi do środka, ułożyć na ogrzanym półmisku i zaraz podawać.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone