PAPRYKARZ CIELĘCY PO GENERALSKU

Paprykarz cielęcy po generalsku 50 dkg cielęciny bez kości, 2 dkg mąki, tłuszcz,8 dkg cebuli, 10 dkg pieczarek, 15 dkg pomidorów,5 dkg groszku konserwowego, natka pietruszki,150 ml śmietany, 1 dkg mąki, sól, pieprz, musztarda,przyprawa do zup do smaku. Mięso umyć, pokrajać w kostkę, posypać mąką, zrumienić na sil­nie rozgrzanym tłuszczu. Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, po­krajać w kostkę, podsmażyć, dodać do mięsa, skropić wodą i dusić na małym ogniu, często mieszając. Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, dodać do mięsa razem z groszkiem konserwowym, posiekaną natką pietruszki i śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Podawać z kluskami pod różnymi postaciami i zieloną sałatą.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone