PAPRYKARZ CIELĘCY PO KOZACKU

Paprykarz cielęcy po kozacku 1 dkg grzybów suszonych, 6-8 dkg śliwek suszonych,50 dkg cielęciny bez kości, 2 dkg mąki, tłuszcz,8 dkg cebuli, 150 ml śmietany, 2 dkg mąki, sól, pieprz i sok cytrynowy do smaku.Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, pokrajać w paseczki razem z namoczonymi śliwkami. Mięso umyć, pokrajać w kostkę, posy­pać mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać drobno w kostkę, podsmażyć, dodać do mięsa, skropić wodą i dusić do miękkości często mieszając. Śmietanę wy­mieszać z mąką, dodać do mięsa razem z grzybami i śliwkami, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Podawać z kluskami i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone