PASZTECIKI „HOTEL EUROPA” I PO GENERALSKU

Paszteciki „Hotel Europa”.Ciasto maślane: 5 dkg mąki, 25 dkg masła lub margaryny; ciasto podstawowe: 20 dkg mąki,1/2 jaja, woda, łyżeczka octu, sól.Nadzienie: 8 dkg ryżu, 15 dkg pieczarek, tłuszcz,4 jaja ugotowane na twardo, 5 dkg sera żółtego,4 dkg  ketchupu, sól, pieprz i curry do smaku,1/2 jaja do smarowania, 4 dkg sera żółtego do posypania.Ryż opłukać, zalać dużą ilością wrzącej osolonej wody, ugotować, odcedzić. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wymieszać z ryżem, zmielonymi jajami, startym serem i ketchupem, doprawić do smaku. Dalej przygotować jak paszteciki la cesa­rzowa”.Paszteciki po generalsku.Ciasto maślane: 5 dkg mąki, 25 dkg masła lub margaryny; ciasto podstawowe: 20 dkg mąki,1/2 jaja, woda, łyżeczka octu, sól.Nadzienie: 15 dkg szynki wędzonej, 15 dkg sera żółtego, 5 dkg ketchupu, 2 żółtka, pęczek koperku,4 dkg grzybów suszonych, sól i pieprz do smaku, jajko do smarowania.Szynkę zemleć, wymieszać ze startym serem, ketchupem, żółtkami, posiekanym koperkiem i ugotowanymi posiekanymi grzybami, doprawić do smaku. Ciasto przygotować jak na paszteciki „i la cesarzowa”, rozwałkować na grubość 1 cm, wykrawać krążki średnicy 6-7 cm, nałożyć nadzienie, zlepić brzegi, posmarować jajkiem, upiec.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone