PIECZEŃ CIELĘCA A’LA DOMINO

Pieczeń cielęca „a la domino” 30 dkg cielęciny bez kości, 30 dkg wołowiny bez kości,2 dkg mąki, tłuszcz, 15 dkg pieczarek, 2 dkg bułki tartej, żółtko, 1 dkg kaparów, 50 ml śmietany, sól, pieprz, gałka muszkatołowa i skórka cytrynowa . do smaku.Mięso umyć, natrzeć przyprawami, posypać mąką, zrumienić na ;ilnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i dusić na małym ogniu. Miękkie mięso wyjąć, pokrajać w szerokie plastry po 4 sztuki z każ- iego rodzaju mięsa. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, lsmażyć, połączyć z bułką tartą, żółtkiem i opłukanymi kaparami, loprawić do smaku, nałożyć pomiędzy różne kawałki mięsa, uło­żyć ciasno w naczyniu, polać doprawionym sosem wymieszanym śmietaną, dusić 6-8 minut na małym ogniu. Podawać z ziemniakami, kalafiorem i’zieloną sałatą.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone