PIECZEŃ CIELĘCA Z PIECZARKAMI

50 dkg cielęciny bez kości, 2 dkg mąki, tłuszcz, 100 ml białego wytrawnego wina, 15 dkg pieczarek,3 dkg migdałów, 10 dkg pasztetu, 1/2 puszki sardynek, ; sól, pieprz i przyprawa do zup do smaku.Mięso umyć, zdjąć błonę, natrzeć przyprawami, posypać mąką,; zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i piec do: miękkości, polewając wytworzonym sosem i winem. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć. Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, zetrzeć, połączyć z pieczarkami, pasztetem i rozdrobnionymi sardynkami, doprawić do smaku. Mięso wyjąć, pokrajać ukośnie w plastry, co drugiego nie prze­cinając do końca, a w powstałe kieszenie nałożyć przygotowany farsz, ułożyć mięso na półmisku, polać doprawionym sosem, zapiec.: Podawać z ziemniakami drążonymi, kalafiorem i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂