PIZZA A’LA ROSSINI I MONTE CARLO

Ciasto: 2 dkg drożdży, szczypta cukru, około 150 ml mleka, 30 dkg mąki tortowej, jajko,25 ml oliwy, sól, olej do blachy.Obłożenie: 5 dkg grzybów suszonych, 20 dkg kury pieczonej bez kości, 3 dkg kaparów, 10 dkg ketchupu,10 dkg sera żółtego, sól, pieprz i tymianek do smaku.Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, pokrajać w paseczki. Ciasto przygotować jak na pizzę „h la Balzak”, rozłożyć na blasze wysma­rowanej oliwą, obłożyć grzybami, pokrajaną w paseczki kurą i opłu­kanymi kaparami, skropić ketchupem, posypać przyprawami i star­tym serem, upiec w gorącym piekarniku.Pizza „Monte Carlo” Ciasto: 2 dkg drożdży, szczypta cukru,około 150 ml mleka, 30 dkg mąki tortowej, jajko,25 ml oliwy, sól, olej do blachy. Obłożenie: 20 dkg szynki wędzonej, 10 dkg papryki konserwowej, 10 dkg pieczarek marynowanych,5 dkg ketchupu, sól, pieprz i tymianek do smaku,5 dkg sera gouda.Ciasto przygotować jak na pizzę „a la Balzak”, rozłożyć na blasze wysmarowanej oliwą, obłożyć pokrajaną w paski szynką, papryką i pieczarkami, skropić ketchupem, posypać przyprawami i startym serem, upiec w gorącym piekarniku.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone