POLĘDWICA A’LA BOEUF STROGONOW

Polędwica „a la Boeuf Strogonow” 8 dkg cebuli, 15 dkg pieczarek, tłuszcz,40 dkg polędwicy wołowej, 1 dkg mąki,4 dkg koncentratu pomidorowego, 200 ml śmietany, natka pietruszki, sól, pieprz, papryka mielona, musztarda i przyprawa do zup do smaku. Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć. Polędwicę umyć, zdjąć błonę, pokrajać na kawałki o grubości 1 cm, następnie w paski długości 4 cm, włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz, szybko zrumienić, oprószyć mąką, dodać cebulę i pieczarki oraz koncentrat pomidorowy i śmietanę, dusić kilka minut. Połączyć z posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.Podawać z ziemniakami, kluskami, surówkami

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone