ROSTBEF Z PIECZARKAMI

Rostbef z pieczarkami 1/2 kg rostbefu bez kości, 2 dkg mąki, tłuszcz,25 dkg pieczarek, 4 dkg koncentratu pomidorowego,100 ml śmietany, sól, pieprz i przyprawa do zup do smaku. Mięso umyć, zdjąć błonę, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodziarce na kilka godzin. Następnie posypać mąką, zrumie­nić na silnie rozgrzanym tłuszczu i piec około 30 minut polewając wodą, potem wytworzonym sosem. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, dodać do mięsa pod koniec pieczenia razem z koncentratem pomidorowym i śmietaną. Miękkie mięso wyjąć, pokrajać ukośnie w plastry, polać doprawionym sosem. Podawać z ziemniakami, warzywami z wody, zieloną sałatą.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone