SMAŻENIE MIĘSA

Używając szybkowaru należy przestrzegać przepisów dołączonych przez producenta. Orientacyjnie przyjmuje się, że od chwili osią­gnięcia żądanego ciśnienia czas gotowania wynosi: dla wołowiny 10-14 minut na 0,5 kg mięsa, dla cielęciny, wieprzowiny i baraniny 10-12 minut na 0,5 kg, przy czym szybkowar  napełnić naj­wyżej do 3/4 objętości. Oprócz szybkowarów najlepiej nadają się io gotowania mięsa garnki żeliwne, emaliowane i ze stali nierdzew­nej. Smażenie mięsa. Do smażenia przeznacza się te rodzaje mięsa, które nają strukturę drobnoziarnistą, tkankę mięśniową delikatną, so­czystą i jednolitą, lekko przerośniętą wiotkimi błonami, pozbawioną icięgien i twardych błon, jak również wszelkie mięsa mielone.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone