SUFLET Z CHLEBA RAZOWEGO

Suflet z chleba razowego 2 dkg grzybów suszonych, 10 dkg tartego chleba razowego, 100 ml śmietany, 20 ml rumu, 3 jaja, 2 dkg masła lub margaryny, 2 białka, sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku, tłuszcz i bułka tarta do formy. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, wyjąć i zemleć. Chleb wy­mieszać ze śmietaną i rumem, pozostawić do namoczenia. Jaja ; umyć, wybić do naczynia, naczynie z jajami wstawić do większego naczynia z gorącą wodą i ubijać na parze, aż masa zgęstnieje. Na- ; stępnie połączyć z roztopionym masłem, chlebem, ubitą pianą \ z białek i przyprawami. Przełożyć do naczynia wysmarowanego ; tłuszczem i posypanego bułką tartą, upiec.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone