SZASZŁYK Z POLĘDWICY

Szaszłyk z polędwicy „Faworyt” 40 dkg polędwicy wołowej, 12 szt. pieczarek (małych),15 dkg wątróbki z drobiu, 2 dkg mąki, tłuszcz, sól, pieprz i przyprawa myśliwska do smaku.Mięso umyć, zdjąć błonę, pokrajać na kawałki o bokach 2×2 cm i grubości 0,5 cm, posypać przyprawami i pozostawić w chłodziar­ce na 2 godziny. Pieczarki oczyścić, opłukać. Wątróbkę opłukać, zdjąć błonę, większe kawałki przekrajać na pół. Polędwicę nadzie­wać na szpadki na przemian z wątróbką i pieczarkami, posypać przyprawami i mąką, przycisnąć ręką, kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron, tak aby polędwica i wątróbka były w środku różowe. Podawać z ryżem i zieloną sałatą.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone