TARTELETKI CASABLANCA

Ciasto: 30 dkg mąki, 15 dkg masła lub margaryny,2 żółtka, sól. Nadzienie: 25 dkg pieczarek, tłuszcz, 8 dkg ogórków kwaszonych, 20 dkg wołowiny gotowanej, 5 dkg majonezu, sól i pieprz do smaku, 5 dkg pomidorów, jajko ugotowane na twardo do dekoracji. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, wystu­dzić. Ogórki obrać, pokrajać w kostkę razem z mięsem, wymieszać z pieczarkami i majonezem, doprawić do smaku. Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z masłem za pomocą noża, dodać żółtka i sól, zagnieść szybko ciasto i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 minut Foremki wyłożyć ciastem i wstawić do piekarnika upiec, wystudzić, nałożyć do nich nadzienie i udekorować

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone