TORT Z PIECZARKAMI PO GENERALSKU

Tort z pieczarkami po generalsku. Ciasto maślane: 5 dkg mąki, 25 dkg masła lub margaryny; ciasto podstawowe: 20 dkg mąki, 1/2 jaja, woda, łyżeczka octu, sól Obłożenie: 30 dkg pieczarek, tłuszcz, 10 dkg szyjek rakowych, 15 dkg szynki lub kiełbasy krakowskiej parzonej, 10 dkg ketchupu, 2 żółtka, sól i pieprz do smaku, 10 dkg sera żółtego. Ciasto przygotować i podpiec jak na tort z grzybami Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wymieszać z szyjka­mi rakowymi i szynką pokrajaną w paseczki, obłożyć nimi ciasto, polać ketchupem wymieszanym z żółtkami i przyprawami, posy­pać startym serem i piec około 20 minut w średnio nagrzanym pie­karniku. Podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone