TOURNEDOS ZINGARA

Tournedos „Zingara” 50 dkg polędwicy wołowej (środkowa część),2 dkg mąki, tłuszcz, 10 dkg pieczarek, 2 dkg kaparów,5 dkg szynki, 100 ml sosu spod pieczenia drobiu,50 ml białego wytrawnego wina, bułka wrocławska na grzanki, sól i pieprz do smaku. Polędwicę przygotować i usmażyć jak polędwicę la Rossini”. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, dodać polędwicę, opłukane kapary, szynkę pokrajaną w paseczki, sos spod pieczenia drobiu oraz wino, dusić kilka minut, doprawić do smaku. Bułkę okrajać ze skórki, pokrajać na kromki grubości 2 cm usmażyć je z obu stron na rumiane grzanki, obłożyć polędwicą, po­lać sosem.Podawać z frytkami, kalafiorem, surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone