VOL-AN-VENT PO RYCERSKU I Z GRZYBAMI

Vol-au-vent po rycersku.Ciasto maślane: 5 dkg mąki, 25 dkg masła lub margaryny; ciasto podstawowe: 20 dkg mąki,1/2 jaja, woda, łyżeczka octu, sól I Nadzienie: 20 dkg pieczarek, tłuszcz, 2 jaja ugotowane na twardo, 10 dkg ryby gotowanej, 5 dkg ketchupu, sól i pieprz do smaku. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć. Jaja i ry­bę pokrajać w kostkę, połączyć z pieczarkami i ketchupem, doprawić do smaku. Dalej przygotować jak vol-au-vent po kapitaósku.Vol-au-vent z grzybami.Ciasto maślane: 5 dkg mąki, 25 dkg masła lub margaryny; ciasto podstawowe: 20 dkg mąki,1/2 jaja, woda, łyżeczka octu, sól Nadzienie: 10 dkg grzybów suszonych, 15 dkg szynki j lub kiełbasy szynkowej, 6-8 dkg ketchupu, sól i pieprz do smaku.Ugotowane grzyby pokrajać w kostkę razem z szynką, dodać ket- j chup, doprawić. Dalej przygotować jak vol-au-vent po kapitańsku.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone