WOŁOWINA PO MYŚLIWSKU

Wołowina po myśliwsku 50 dkg wołowiny bez kości (łopatka, krzyżowa, pręga),1 dkg mąki, tłuszcz, 100 ml białego wytrawnego wina,15 dkg cebuli, 10 dkg ogórków konserwowych,3 grzybki suszone, 100 ml śmietany, sól, pieprz,papryka mielona do smaku. Mięso umyć, wyżyłować, pokrajać w kostkę, posypać przyprawa­mi i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i winem, dusić na małym ogniu pod przykryciem. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w cząstki razem z ogórkami, podsmażyć, dodać do mięsa pod koniec duszenia z namoczonymi i pokrajanymi w pa- sęczki grzybami. Śmietanę wymieszać z pozostałą mąką, wlać do mięsa, chwilę poddusić i doprawić do smaku. Podawać z ziemnia­kami z wody i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone