ZAPRAWA Z WARZYW

Zaprawa z warzyw do mięsa:10 dkg cebuli, 10 dkg pietruszki, 10 dkg selera, 5 dkg marchwi, 50 ml oleju, sól, cukier, sok cytrynowy, liść laurowy i ziele angielskie do smaku. Warzywa umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, połączyć z olejem i i przyprawami, obłożyć nimi mięso i pozostawić na 24 godziny. ; Zaprawa do wieprzowiny lub wołowiny:10 dkg cebuli, 10 dkg selera, ; 10 dkg pietruszki, 250 ml wody, sól, pieprz, cukier, ziele angielskie, j liść laurowy, jałowiec, imbir i goździki do smaku, 150 ml octu, 100 ; ml białego wytrawnego wina. Warzywa umyć, obrać, opłukać, po­krajać w paseczki, zalać wodą, dodać przyprawy, gotować 10 minut. ; Pod koniec gotowania wlać ocet i wino, wystudzić, włożyć mięso i pozostawić na 24 godziny. 

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone