ZRAZY CIELĘCE ZAWIJANE A’LA POTOCKI

Zrazy cielęce zawijane „a la Potocki” 50 dkg cielęciny bez kości (frykando), 2 dkg grzybów suszonych, 6-8 dkg szynki wędzonej, 5 dkg papryki konserwowej, jajko ugotowane, tłuszcz,2 dkg koncentratu pomidorowego, 100 ml śmietany, sól, pieprz i przyprawa do zup do smaku.Zrazy przygotować jak zrazy cielęce „Maksymilian”. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i pokrajać w paseczki razem z szynką i papry­ką, ułożyć na przygotowanym mięsie z cząstkami jaja. Następnie zawinąć w rulonik, obwiązać nitką, posypać przyprawami i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wywarem z grzy­bów i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy połączony ze śmietaną, doprawić do smaku.Podawać z kaszą gryczaną i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone