ZRAZY CIELĘCE ZAWIJANE „REGENT”

Zrazy cielęce zawijane „Regent”50 dkg cielęciny bez kości (frykando), 8 dkg pieczarek, tłuszcz, 10 dkg wątróbki z drobiu, 4 dkg orzechów włoskich bez łupin, żółtko, 2 dkg mąki, 100 ml czerwonego wytrawnego wina,1 dkg koncentratu pomidorowego, 5 dkg papryki konserwowej, sól, cukier, pieprz, papryka mielona curry do smaku.Mięso umyć, zdjąć błonę, pokrajać ukośnie na 4 porcje, rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą na .cienkie płaty, posypać przyprawami. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać i usmażyć razem z wątróbką, wystudzić i zemleć. Orzechy sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, zetrzeć, połączyć z przygotowaną masą i żółtkiem, doprawić do smaku. Następnie rozłożyć na przygotowane mięso, zawinąć w ru­lonik, obwiązać nitką, posypać przyprawami i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia wlać wino wymieszane z kon­centratem pomidorowym i zmieloną papryką, doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone