ZRAZY WOŁOWE MONTE ROSA

Zrazy wołowe „Monte Rosa” 40 dkg polędwicy wolowej lub wołowiny zrazowej,2 dkg mąki, tłuszcz, 15 dkg pomidorów,15 dkg pieczarek, 3 dkg szynki, natka pietniszki,150 ml śmietany, sól, pieprz, tymianek i przyprawa do zup do smaku.Mięso umyć, zdjąć błonę, pokrajać w poprzek włókien na 8 kawał­ków, lekko rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą, posypać przy­prawami i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w pa­seczki, dodać do zrazów z pomidorami, pokrajaną w paseczki szyn­ką, posiekaną natką pietruszki oraz śmietaną wymieszaną z po­zostałą mąką, chwilę poddusić i doprawić do smaku.Podawać z ziemniakami i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam! Jestem Mateusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów! Znajdziesz tu wiele ciekawostek i informacji odnośnie kuchni 🙂
© Wszelkie prawa zastrzeżone